Wijnklimaatkast | Wijnkoelkast | Wijnkast

Natuurlijke wijnkelders zijn de ideale plaats om wijn te bewaren vanwege het schaarse licht, het ontbreken van trillingen en het hebben van een speciaal klimaat. Natuurlijk kunt u wijn in de gangkast of op zolder opslaan, maar er zijn tegenwoordig meer geavanceerde manieren om wijn te bewaren. Onze wijnkoelkasten-wijnklimaatkasten zijn de perfecte vervangers van een natuurlijke wijnkelder!

Wijnklimaatkast PT-S 40 WK (40 flessen - 2 zones)Wijnklimaatkast PT-S 80 WK (80 flessen - 2 zones)Wijnklimaatkast PT-S 120 WK (120 flessen - 2 zones)Wijnklimaatkast PT-S 200 WK (200 flessen - 2 zones)

 

Wat is het verschil in kasten?

Wijnklimaatkast vs wijnbewaarkast:
Een wijnklimaatkast bestaat uit meerdere temperatuurzones en een wijnbewaarkast bestaat uit 1 temperatuurzone. Dat betekent dat in een wijnbewaarkast in principe een wijnkelder wordt nagebootst en alle wijnen op 1 temperatuur kunnen worden bewaard. Een wijnklimaatkast heeft meerdere temperatuurzones waardoor de wijnen langdurig bewaard kunnen blijven én bewaard kunnen blijven op de door u gewenste serveertemperatuur (vaak aangegeven door de wijnproducent maar eigenlijk bepaalt u gewoon zelf welke temperatuur u het aangenaamst vindt).

Wijnklimaatkast vs serveerkast:
Een wijnklimaatkast wordt ook wel eens serveerkast genoemd (omdat de wijnen op serveertemperatuur bewaard worden).

Wijnklimaatkast vs wijnkoelkast (wijnkoeling):
Men noemt een wijnklimaatkast ook wel eens eens wijnkoelkast (vooral in de zomer) omdat men ervan uitgaat dat wijn vaak enkel gekoeld moet worden. Een wijnklimaatkast zorgt gewoon voor het optimaliseren en vasthouden van de door u ingestelde temperaturen waarbij vaak een verwarmingselement aanwezig is (ook noodzakelijk indien men de klimaatkast in een koude omgeving wenst te plaatsen).

 

Kijk welk model (rechts van deze pagina) wijnklimaatkast bij u past of informeer ernaar door middel van het contactformulier.

3D-animatie presentatie


Indien u het filmpje NIET via de site kunt afspelen, klik dan hier.

 

Witte-, mousserende én rode wijnen:

Alle wijnklimaatkasten zijn voorzien van een glazen (dubbelglas) deur en twee temperatuurzones (12~22°C en 5~12°C) waardoor er zowel witte, rosé, mousserende én rode wijnen in opgeslagen kunnen worden. Door het anti-trillingssysteem zijn trillingen verleden tijd en kan de wijn perfect behouden blijven.

Luchtvochtigheid en temperatuur:

De relatieve luchtvochtigheid wordt constant gecontroleerd en zal daarom altijd boven de 60% bedragen. De temperatuur van de opgeslagen wijn varieert nauwelijks (+/- 1,0°C), waardoor u altijd een constante temperatuur heeft. Net zoals in een “echte” wijnkelder.

Onze wijnklimaatkasten zorgen ervoor dat u uw wijnen bewaart op de door u ingestelde temperatuur en deze per direct kunt uitserveren op het moment dat het u uitkomt!

Daar wij diverse modellen wijnklimaatkasten, van tafelmodel (40 flessen) tot aan een horeca wijnklimaatkast (+ 200 flessen), hebben, kunt ook u een wijnklimaatkast in uw huis, appartement, bedrijf, en op een beursstand plaatsen. De wijnklimaatkasten zijn ook geschikt voor inbouw en NIET afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

Kenmerken:

Kijk welk model (rechts van deze pagina onder klimaatkast modellen) wijnklimaatkast bij u past of informeer er naar door middel van het contactformulier. Tevens kunt u de uitgebreide E-catalogue downloaden.

Kijk ook regelmatig naar onze site want wij komen ook met speciale modellen waaronder limited-editions. Deze beperkte oplage van klimaatkasten zullen dan  voorzien zijn van een mooi, zéér orgineel exterieur danwel interieur. Uiteraard zal de editie voorzien zijn van plaat (met gravure en serienummer).

Tip 1: ook erg leuk om als gezamenlijk cadeau te geven en om te huren!

Tip 2: heeft u ruimte voor een geheel ingerichte wijnkelder/wijnkamer of wil u graag hierover informatie ontvangen? ga dan naar deze pagina.

Wijnklimaatkast in RestaurantWijnklimaatkast met 2 zonesWijnklimaatkast inbouw